Hovädzie pečene na zemiakoch a cibuľke

Potrebuješ:

1kg Hovädzieho mäsa
1kg zemiaky
4 ks cibule 
3 strúčiky cesnaku 
bylinkovú soľ, ja používam  Mediteran od Solnicka.sk 

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie cca 2 cm krúžky, cibuľu nakrájame tiež na krúžky a cesnak na drobno. Mäso umyjeme a nakrájame na rôzne tvary, krájame tak aby boli rovnako veľké. Do keramického pekáča si dáme zemiaky a posolíme ich, následne dáme cibuľu a mäso. Mäso posolíme bylinkovou soľou, ak nie je tak obyčajnou a pridáme trochu rasce a korenia. Nakoniec dáme olivový olej. 
Pečieme na 190°C cca 3 hodiny.
Ak použijete obyčajný pekáč treba kontrolovať mäso každú hodinu. 

942269d3-14c1-4a90-b012-5a6ad3889f39