Biele kuracie chilli

Toto jedlo nie lenže vyzerá na zjedenie, ale aj tak chutí. Otvorí vám všetky chuťové kanáliky, pretože je štipľavé, jemne pripomína indiu vďaka rímskemu kmínu a pridanie fazule s kukuricou zase zachádza do mexickej kuchyne. Takže spojenie výnimočne omamné. Keď k tomu pridáte aj cheddar, avokádo a sviežu mätu, jedlo vám na tanieri zahrá naozajstnú symfóniu.

Potrebujeme:

1 lyžica olivového oleja
1 cibuľa na drobno
4 strúčiky cesnaku pretlačeného
1 liter kuracieho vývaru
chilli vločky - množstvo podľa vašej chuti a odvahy
1,5 lyžičky rímskeho kmínu
1 lyžička mletej sladkej papriky
1 lyžička sušeného oregana
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky kajanského korenia
½ lyžičky Piranska morská soľ, čierne korenie
2 konzervy bielych fazulí zliate a prepláchnuté
220 g čerstvého syra (ako je philadelphia)
1 a 1/4 hrnčeka mrazenej kukurice
3 - 4 kuracie prsia
1 lyžica limetkovej šťavy
mäta na podávanie

ozdobiť môžete:
avokádom
ryžou
cheddarom

Postup:
Dáme si uvariť kurací bujón ak nemáme origoš vývar. Mäso umyjeme a nakrájame na pásiky. Na olivovom oleji opečieme, kým nebude hotové. Dáme bokom a vodu čo mäso pustilo vylejeme. Dáme znova olej, rozohrejeme a opečieme na ňom cibuľu do zlata. Pridáme cesnak a orestujeme. Prilejeme vývar, pridáme chilli a všetko korenie, Piransku morskú soľ aj čierne korenie. Privedieme k varu, ztlmíme a necháme 15 minút zvoľna variť.
Jednu plechovku fazulí rozmixujeme s trochou koreninového vývaru na pastu. Do koreninového vývaru na panvici pridáme smotanový syr, kukuricu, rozmixované aj celé fazule, kura a ešte 10 minút povaríme. Vmiešame limetkovú šťavu. Podávame s ryžou alebo tak ako na obrázku. Mäta jedlu dodá sviežu chuť :)

Piransku morskú soľ nájdete na našom e-shope www.solnicka.sk. Tak nech vám chutí.

kuracie chilli

kitchen_by_peti