Grilovaný pstruh s pyré z bielej špargle

Tak dnes si spolu upečieme pstruha s pyré z bielej špargle, k nemu urobíme restovanú zelenú špargľu a špičky bielej špargle v medovej glazúre.

Postup:

  1. Najskôr si očistíme pstruha, čím čerstvý tým lepší. Osolíme s Piranskou morskou soľou – jemne mletá.
  2. Bielu špargľu olúpeme, odkrojíme tvrdé spodné konce a hodíme do vývaru. Z očistenej bielej špargle odkrojíme špičky a tie použijeme na niečo iné. Zvyšok bielej špargle nakrájame a dáme variť.
  3. Po uvarení scedíme a zmixujeme, následne prepasírujeme, dochutíme Piranskou morskou soľou a kokosovým mliekom.
  4. Zelenú špargľu netreba lúpať, len spodné konce odrežeme a hodíme do vývaru. Zelenú špargľu orestujeme na panvici na oleji s troškou soli, kľudne na rovnakej panvici, kde pečieme pstruha.
  5. Pstruha pečieme vždy kožou napred.
  6. Nakoniec špičky z bielej špargle orestujeme na panvici, stačí iba chvíľku aby si zachovali chrumkavosť, pridáme lyžičku medu, štipku soli a citrónovej šťavy.
  7. Z vývaru do ktorého sme nahádzali zbytky zo špargle sme pridali ešte mrkvu. Nalejeme trošku z vývaru na panvicu, kde sme robili pstruha a zelenú špargľu a môžeme pridať ešte kúsok masla. A z tohto všetkého nám vznikne vynikajúca omáčka.

 

 

Dobrú chuť! by martinmannas

 

180838696_161086965941386_1588832512912608408_n

@matincookss