Šafranové rizoto s hovädzím mäsom / ribeye steak

Budeš potrebovať:

Ryža - arborio

Cibuľa

Cesnak

2dcl bieleho vína

Vývar

Šafran

Hovädzie mäso (ribeye steak)

Piranská morská soľ

Soľný kvet

Piranská morská soľ s bylinkami na mäso

 

Ako prvé opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak na olivovom oleji, kde následne pridáme ryžu - arborio, ktorú tiež zľahka opečieme. Potom pridáme 2 dcl bieleho vínka, vývar a šafran, skúsime zľahka ochutnať a keď sa nám zdá malo slané, tak pridáme Piranskú morskú soľ a necháme variť až pokým nám nezmäkne ryža. Zatiaľ si môžeme pripraviť hovädzie, v našom prípade ribeye steak, ktorý si na doske osolíme a nakoreníme v jednom kroku vďaka Piranská morská soľ s bylinkami na mäso, polejeme olivovým olejom a rozotrieme prstami po celom steaku.

Rozpálime si poriadne panvicu a vložíme steak. Z každej strany nám ho stačí osmahnúť len 2 minútky. Tak a už nám stačí len servírovať. Na šafranovú ryžu si ešte môžeme pridať plátok masla a jemne nastrúhaného parmezánu a na mäsko môžeme decentne posypať soľou soľný kvet.

TIP: Nechajte chvíľu mäsko odležať a vychladnúť. Až potom nakrájajte a servírujte. Inak by vám všetka šťava z mäska vytiekla

Screenshot_1Screenshot_3Screenshot_6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept pripravila foodblogerka Alex @sampleoftaste