Skvelá Vianočná kapustnica s Piranskou soľou

Budeme potrebovať na prípravu:

1 väčšiu cibuľu

20g masla

2 čajové lyžičky Piranská soľ - jemne mletá

0,5kg kyslej kapusty

1 strúčik cesnaku

2 zemiaky

100g sušených hríbov

1 klobásu

 

cabbage_soup

Postup: 

1. Nakrájame si na jemno cibuľu, dáme do hrnca a necháme s občasným miešaním opražiť na masle. Pridáme koreniny (nové korenie, pomleté korenie, bobkový list a papriku) a Piranskú soľ-jemne mletú, zatiaľ decentne a krátko pred dovarením ochutnáme a pridáme podľa chuti.

2. Keď už je cibuľa pekne hnedá, tak pridáme kyslú kapustu, nadrobno nakrájaný cesnak, sušené hríby, nakrájané zemiaky a zalejeme vodou. Následne necháme zovrieť a varíme, pokiaľ suroviny už nie sú skoro mäkké.

3. Pridáme nakrájanú klobásu a chvíľu ešte varíme pokiaľ zemiaky nie sú úplne mäkké.

4. Na konci poriadne zamiešame, ochutnáme a dochutíme Piranskou soľou - jemne mletá pokiaľ nám je kapustnica málo slaná.

  

Dobrú chuť!